!

O2 gassensor

De O2 gassensor meet de zuurstofconcentratie in de lucht en vereist geen speciale voorbereiding of kalibratie, gewoon aansluiten op uw interface en hij is klaar voor gebruik.

Veel van de experimenten die momenteel worden uitgevoerd met behulp van de CO2-gas-sensor kunnen worden uitgevoerd of aangevuld met behulp van de O2 gassensor. Door zijn brede meetbereik, kan de O2 gassensor ook worden gebruikt om de zuurstofconcentratie na te gaan tijdens de menselijke ademhaling. Inbegrepen bij de O2 Gas sensor is een Biochamber 250 ml dat kan worden gebruikt als een ademhaling kamer voor het bestuderen van planten en insecten, of het roesten van ijzer.

Opmerkingen: 

- De O2 gassensor moet rechtop worden opgeslagen als deze niet wordt gebruikt. Het niet rechtop opslagen van de sensor, zal zijn levensduur verkorten. 

- Diffusie van gassen is een vrij langzaam proces, er kan dus enige vertraging in de aflezingen optreden.

Specificaties

Meetbereik: 0% -27%
Nauwkeurigheid (@ standaard druk 760 mmHg): +/- 1% volume O2
Warm-Up Time: Minder dan 5 seconden tot 90% van de eindwaarde

User guide
O2 Gas Sensor

What’s Included

 • Vernier O2 Gas Sensor
 • 250 mL gas sampling bottle
 • User manual

Sensor Requirements

The O2 Gas Sensor requires a compatible interface and software to collect data. Interface and software sold separately.

 

Compatible Interfaces

The O2 Gas Sensor is compatible with these interfaces:

 • LabQuest
 • LabQuest Mini
 • Go!Link
 • SensorDAQ
 • NXT Sensor adapter
 • LabPro
 • Easy!Link
 • CBL 2
 • TI-Nspire Lab Cradle

 

Biochamber 2000

De BioChamber 2000 is een 2000 ml plastic kamer die gebruikt kan worden met een CO2 gassensor en een O2 gassensor om gasvormige kooldioxide en zuurstof niveaus gelijktijdig na te gaan in een gesloten systeem.

De BioChamber 2000 is uitermate geschikt voor experimenten zoals ademhaling en fotosynthese. De grote opening naar boven biedt gemakkelijke toegang voor het invoegen, aanpassen of verwijderen van het monster. Een rubberen stop is voorzien indien niet beide sensorpoorten worden gebruikt. Opmerking: De stop past precies in de tule maar dit is geen garantie voor een waterdichte afsluiting.

Een BioChamber 250 (250 ml) is ook beschikbaar.

Biochamber 250

De BioChamber 250 is een 250 ml plastic kamer die gebruikt kan worden met een CO2 gassensor en een O2 gassensor om gasvormige kooldioxide en zuurstof niveaus gelijktijdig na te gaan in een gesloten systeem. De BioChamber is uitermate geschikt voor experimenten zoals ademhaling en fotosynthese.

Plaats de fles op zijn kant, plaats de CO2 gassensor in de hals van de BioChamber en de O2 gassensor in het rubber zoals afgebeeld. Deze opstelling houdt de O2 gassensor en de CO2 gassensor in de gewenste positie. Een rubberen stop is voorzien indien niet beide sensorpoorten worden gebruikt.

De stop past precies in de tule maar dit is geen garantie voor een waterdichte afsluiting. Een BioChamber 2000 (2000 ml) is ook beschikbaar.

CO2-O2 T-Adaptor

Deze adapter maakt het mogelijk om gelijktijdig CO2 en O2 concentraties te meten, zoals nodig is voor de studie van het metabolisme van cellen en bij fotosynthese-experimenten.