Vlakke meetkunde

!

17 Symmetry Groups

Deze levendige, vier kleuren poster toont 17 patronen met als thema ‘de vlucht’. Elk oorspronkelijk ontwerp stelt een ‘wallpaper group’ voor – een van de 17 verschillende, symmetrische patronen om het vlak ‘te betegelen’. De begeleidende gids bevat historische achtergrond, creatiemethoden en activiteitsuggesties.

Afmetingen: 60cm x 80cm

poster the pythagorean theorem poster set

The Pythagorean Theorem

4 posters + boek

Studenten studeren geschiedenis en geometrie tijdens het verkennen van vier elegante bewijzen van de stelling.

Het boek bevat acht bewijzen met interessante feiten, een korte biografie en een lijst van begrippen die nodig zijn om de bewijzen te begrijpen.

Afmetingen: 40cm x 56cm

Conic Sections

Toont eigenschappen en toepassingen van de ellips, hyperbool en parabool.

Afmetingen: 56cm x 86,5 cm

The Golden Proportion

Deze gedetailleerde poster definieert de Gulden Snede en toont de fascinerende scala van plaatsen waar het voorkomt.

Afmetingen: 56cm x 81cm

Curve Stitching

‘Curve stitching’ is een creatieve, praktische activiteit met een sterke wiskundige achtergrond. 17 mooie voorbeelden zijn geselecteerd om deze kleurrijke poster als een bron van inspiratie te maken om uw eigen curven te maken.

Afmetingen: 60cm x 84cm

Curves of Pursuit

In zijn eenvoudigste vorm ontstaat een achtervolgingscurve in het klassieke voorbeeld van een hond die achter een konijn aanzit waarbij de hond voortdurend van richting veranderd om naar de huidige positie van het konijn toe te lopen. Door de resulterende curve te transformeren ontstaat een zeer aangename familie van curven.

Afmetingen: 60cm x 84cm

Why Study Math ?

Laat deze kleurrijke posters vragen van uw leerlingen beantwoorden. Levendige cartoon figuren nemen nota van het belang van de wiskunde in de echte wereld. Meer dan 250 grappige karakters leggen uit waarom ze algebra/meetkunde studeerden en hoe ze het kunnen gebruiken.

Afmetingen: 56 cm x 81 cm.

Alphabet Symmetry

Er is overal symmetrie als je weet waar te kijken. Studenten kunnen de schoonheid en de wiskunde van symmetrie ontdekken in deze unieke collectie van foto's, gekozen om de belangrijkste soorten symmetrie te illustreren en discussies en waarneming stimuleren.

Wonky Wheels

‘Wonky Wheels’ onderzoekt de Reuleaux driehoek en de andere rondingen van constante breedte.
A2-formaat, gedrukt op zwaar (150gsm) glanzend papier.