Multiculturele wiskunde

!

Math around the World

Verken de ontwikkeling van wiskundige ideeën van mensen over de hele wereld. Leerlingen ontdekken meer dan 50 prestaties van zowel computers, antieke als moderne ideeën. Rijk geïllustreerd met culturele en wiskundige artefacten. De poster bevat ook de locatie van elk evenement op een wereldkaart. Gedrukt op gerecycleerde voorraad.

Afmetingen: 86 x 56 cm

poster math of india

Poster "Math of India"

Ons huidige getallen systeem kent haar oorsprong in India in de 3e eeuw voor Christus en deze poster benadrukt de belangrijke bijdragen van de Indiase cultuur aan astronomie, geometrie, en de theorie van getallen.

poster math of japan

Poster "Math of Japan"

Deze poster illustreert de ontwikkeling van de Japanse apparaten om klassieke berekeningen uit te voeren. De ontwikkeling en het gebruik van de Japanse soroban (abacus) wordt getoond.

poster math of africa

Poster "Math of Africa"

Belangrijke bijdragen van Afrikanen aan wiskunde. Het Ashanti gewichtmeetsysteem en messing gewichten gebruikt voor het meten van goudstof.

Poster "Math of the Maya"

Een beeldhouwwerk van Maya vorsten gekopieerd van een archeologische site in Chiapas, Mexico wordt hier afgebeeld. De oude Maya’s ontwikkelden een complex wiskunde systeem. De zijpanelen van de poster beschrijven hun basis-20 getallensysteem, meting van de tijd en 52-jarige kalender.

poster math of arabia

Poster "Math of Arabia"

De moderne wiskunde heeft veel te danken aan de Arabische geleerden van de Middeleeuwen. Het posterontwerp is complex wiskundig op basis van een Koran pagina uit de 13e Eeuw. Het ontwerp is uitgevoerd in klassiek Arabisch kleuren, waaronder metallic goud.

poster math of china

Poster "Math of China"

poster math of europe

Poster "Math of Europe"

poster math of the u.s.a.

Poster "Math of the U.S.A."

Poster "Math Of Egypt"

Poster "Math Of Navajo"

Poster "Math of Ireland"

Poster"Math of Aztecs"

Poster "Math of Russia"

Poster "Math of Inca"

Poster "Math of Korea"

Poster "Math of Babylon"