Rekentoestellen

!

De TI-84 Plus in de klas

In het Nederlands!

De bedoeling van dit boekje (34 pagina's) is het aanbieden van een introductie op het gebruik van de TI-84 Plus en de inzetbaarheid in de lessen wiskunde.

De belangrijkste mogelijkheden worden behandeld aan de hand van wiskundige voorbeelden zonder al te veel nadruk op het leggen van de knoppenhistoriek. Daarnaast worden een aantal problemen behandeld om de verschillende benaderingsmethoden voor het oplossen met de TI-84 Plus aan te tonen. Ook wordt de werking van enkele applicaties (probability simulation, transformation graphing, inequality graphing, cabri junior en easy data) getoond met concrete voorbeelden.

De auteur: Koen Stulens was educational consultant voor Texas Instruments, TTT-instructeur en verbonden aan het departement Wiskunde-Natuurkunde-Informatica aan de Universiteit Limburg (België).

Wiskunde met de TI-84 Plus : complete handleiding 2de graad

In het Nederlands!

Het ideale zelfstudieboek om met de TI-84 plus te leren werken.

Alles voor leerlingen van de tweede graad middelbaar onderwijs.

Handboekonafhankelijk

111 pp.

Modeling Motion: High School Math Activities with the CBR

Enkel beschikbaar in het Engels!

This workbook provides high school students with "hands-on" motion activities using the Texas Instruments Calculator-Based Ranger™ (CBR™). The CBR is a stand-alone motion data collection device that sends data to a TI graphing calculator for analysis. This book provides detailed instructions for analysis on either the TI-83 or TI-82 graphing calculator. The mathematics topics in these activities range from algebra through calculus.

Students explore hands-on data gathering activities in this 14-topic workbook that covers important concepts in Algebra, Pre-calculus, and Physics.

Author(s) - Linda Antinone, Sam Gough, and Jill Gough