Chemische Polarimeter

!

Polarimeter (Chemical)

De chemische Polarimeter is een apparaat voor het meten van de rotatie van vlak gepolariseerd licht door optisch actieve stoffen zoals organische, anorganische of biologische verbindingen.
Beschrijving:

De Polarimeter kan gebruikt worden om chirale eigenschappen van optisch actieve stalen meten zonder de stalen chemisch te modificeren of vernietigen. Dit is een verticale polarimeter die gebruik maakt van een 589 nm LED, een vaste polarisator en een manueel gedraaide polarisator, om veranderingen te detecteren in rotatie van vlak gepolariseerd licht in aanwezigheid van een optisch actieve verbinding. Indien gebruikt in combinatie met Vernier technologie, hoeven uw studenten niet langer het optisch maximum te bepalen met hun ogen, maar bekomen ze een grafiek die een duidelijke verandering in de polarisatie van het licht laat zien.

Specificaties:

Encoder Resolutie: 0,25 °
Nauwkeurigheid (optische rotatie metingen): ± 1 °
Gevoeligheid: typisch tot OD 2
Optische Encoder: bidirectioneel, kwadratuurencoder, 360 cyclussen per omwenteling
Lichtbron: LED
Golflengte (nominaal): 589 nm

Chemical Polarimeter Cells

Pakket van vier vervangcellen voor de Chemische Polarimeter.
Beschrijving:

Deze cellen zijn identiek aan de meegeleverde cellen bij de Chemical Polarimeter. Ze zijn ontworpen om goed passen in de Chemical Polarimeter om inconsistenties tussen de runs te verminderen. De cellen hebben een schenktuit voor het veilig en efficiënt overbrengen van oplossingen.

Specificaties:
Glazen buis met vlakke bodem
20 mm binnendiameter x 150 mm hoog
Gezeefdrukt liniaal met cm markeringen
Schenktuit