logo.kidwind.001.300.163

Windenergie

!

Mini Wind Turbine met wieken ontwerp

Demonstreer de kracht van de wind met een betaalbare en robuuste windturbine. Maak eveneens uw eigen wieken om kleine onderzoekjes uit te voeren.

Basis Wind Experiment Kit

Met deze populaire en zeer volledige experiment kit kunnen jonge wetenschappers verschillende ontwerpen van wieken testen en metingen uitvoeren.

Geavanceerde Wind Experiment Kit

Ontdek geavanceerde aspecten van windturbine door verschillende motors te testen. Test verschillende wieken, tandwielen. In deze kit kan u ook rechtstreeks een waterpompje aansluiten met maatbeker.

Klaspakket: geavanceerde Wind Experiment Kit

Ontdek geavanceerde aspecten van windturbine technologie. Test verschillende rotorbladontwerpen, overbrengingsverhoudingen, generatoren en meetapparaten.

Klaspakket: Basis Wind Experiment Kit

Met deze populaire kit kunnen jonge wetenschappers een ​​verscheidenheid aan rotorbladontwerpen testen en elektriciteit genereren.

Wind Turbine Rotornaaf 3-Pack

De rotornaaf met 12 gaten, gemaakt van gerecycleerd plastiek, laat u toe om elke gelijkstroomgenerator om te zetten in een windturbine.

Wind Turbine Rotornaaf 10-Pack

De rotornaaf met 12 gaten, gemaakt van gerecycleerd plastiek, laat u toe om elke gelijkstroomgenerator om te zetten in een windturbine.

Basis Turbine Bouwdelen

De Basis Turbine Bouwdelen kit bevat de basis elementen: KidWind Rotornaaf, een windturbine generator en 25 pluggen, alles in één pakket. Je zorgt zelf voor de toren, de bevestiging van je wiekenontwerp, en de knutselmaterialen (karton of balsahout) !

Basis Turbine Bouwdelen 10-Pack

De Basis Turbine Bouwdelen kit bevat de KidWind Rotornaaf, een windturbine generator en 25 pluggen, alles in één pakket.

Gevorderde Wind Experiment Kit Nacelle

Deze kit bevat zelf te monteren onderdelen van de Advanced Wind Turbine Nacelle. Bouw je eigen windturbine en experimenteer met windenergie. Maak zelf de constructie voetstuk en toren.

Toren en Voetstuk

Beschrijving:

Heeft u een toren en voetstuk nodig voor uw turbinegondel? Deze toren met voetstuk wordt standaard meegeleverd in de Basis Wind Experiment Kit en de Geavanceerde Wind Experiment Kit. De houten toren heeft een diameter die past in 2.54 cm (1 inch) PVC fittingen.

Rotorblad Hellingshoek Gradenboog

Deze tool is ongelooflijk nuttig voor het meten van de rotorblad-hellingshoek van uw KidWind turbine.

Wiekenontwerp 'consumables'

Balsa hout, geperst karton en pluggen voor het maken van wieken in de klas. Het pakket bevat 75 Balsa bladen, 150 bladen geperst karton en 250 pluggen.

Geperst karton 50-Pack

Dit geperst karton is een goedkoop lichtgewicht, stijf en gemakkelijk te snijden recycleerbaar materiaal dat kan worden gebruikt om eenvoudige windturbine wieken te knutselen.

Balsa Hout Platen 10-Pack

Balsa hout is zeer licht, stijf, en gemakkelijk in vorm te snijden, bewerken en vormen. Het is perfect voor het maken van experimentele wieken. In werkelijkheid gebruiken sommige echte wieken balsahout skeletten en glasvezel.

Balsa Hout Platen 100-Pack

Balsa hout is zeer licht en stijf, en het is perfect voor het maken van experimentele wieken.

Aërodynamische Balsa Rotorbladen 10-Pack

Dit balsahout is voorgevormd in een propellerbladvorm.

Pluggen 25-Pack

Deze pluggen worden gebruikt voor het ontwerpen en testen van windturbine rotorbladen en passen in de Wind Turbine Rotornaaf.

Pluggen 100-Pack

Deze pluggen worden gebruikt voor het ontwerpen en testen van windturbine rotorbladen en passen in de Wind Turbine Rotornaaf.

Wind Turbine Generator Met Aansluitdraden

Dit is de primaire generator voor windturbine-experimenten, omdat hij soepel loopt en een hoog vermogen levert bij een relatief laag toerental. Dit is de wedstrijdklasse generator gebruikt in "KidWind Challenge" evenementen.

High Torque Generator Met Aansluitdraden

In vergelijking met de standaard Wind Turbine Generator, produceert de High Torque Generator een lagere spanning (V) maar een hogere stroom (A).

GENpack

Het GENpack geeft studenten de mogelijkheid om hun eigen elektrische generator te bouwen en experimenten met elektriciteit en magnetisme uit te voeren. Fixeer een magneet en maak met flexibele draad de wikkelingen.

SimpleGEN

Het simpleGEN pakket is een eenvoudig te bouwen wisselstroomgenerator die de leerlingen toelaat om de basisprincipes van een elektrische generator te verkennen. Fixeer een magneet en maak met flexibele draad de wikkelingen

SimpleGEN Klaspakket

Het simpleGEN pakket is een eenvoudig te bouwen wisselstroomgenerator die de leerlingen toelaat om de basisprincipes van een elektrische generator te verkennen. Fixeer een magneet en maak met flexibele draad de wikkelingen

Tandwielenset Met Bobijn

Experimenteer met overbrengingsverhoudingen op uw windturbine.

Aandrijflijn Set

Sluit een windturbine rotornaaf aan op een gondel met deze Aandrijflijn Set.

Rode Propeller Set

Deze 20.32 cm (8 inch) diameter windturbine bladen zijn geoptimaliseerd om te draaien bij zeer hoge toerentallen.

Wind Tunnel


Rhombus kan een professionele windtunnel leveren met zeer krachtige blazers, en geschikt voor windmolens tot maximaal 95cm hoog.

U zoekt de geschikte tafelventilator voor kleinere experimenten? Laat u adviseren door ons.

PRIJZEN EN INFO OP AANVRAAG: info@rhombus.be

Vernier Energiesensor Weerstanden Module

De Vernier Weerstandenmodule bevat 7 1W 5% weerstanden, gemonteerd op een printplaat. Gaten aan weerszijden van de weerstanden zorgen voor een gemakkelijke aansluiting van de meegeleverde verbindingsdraden met klemmen.

De Vernier Weerstanden Module biedt een ideale set weerstanden voor KidWind windturbines en zonnepanelen.

Verbruikers PakketHet Verbruikers Pakket omvat verschillende belastingsapparaten om het vermogen van uw windturbine of zonnepanelen te testen.

Geluid- en Lichtmodule

De Geluid- en Lichtmodule zal muziek afspelen of led-lampen laten branden met elektrisch vermogen van een zonnepaneel of kleine windturbine.

Verbuikers- en Meetmodule

De KidWind Verbuikers- en Meetmodule V2.0 is voorzien van een visuele voltmeter, LED's, weerstanden, een condensator en een geluidsgenerator. Dit apparaat maakt het zeer eenvoudig om het vermogen van uw kleine windturbines of zonnepanelen aan te tonen en te meten. Dit bord is opgenomen in de Basis Wind Experiment Kit en de Geavanceerde Wind Experiment Kit evenals de Klaspakketten.

Dit is een geweldige manier om vermogen uit kleine elektrische apparaten te demonstreren en te meten.

Kleine waterpomp met slang


De KidWind Waterpomp is een geweldige manier om vermogen aan te tonen van de wind-en zonne-kits. Het maakt het vergelijken van verschillende turbine ontwerpen eenvoudig; gewoon meten hoe hoog de ​​verschillende turbines water kunnen pompen met behulp van deze mini pomp.

Opmerking: Deze pomp werkt enkel met de Advanced Wind Experiment Kit, niet de Basic Wind Experiment Kit of MINI Wind Turbine!