Vernier Motion Encoder System

!

Dynamics Cart and Track System with Motion Encoder

!
Het Vernier Motion Encoder Systeem is een revolutionaire manier om dynamica te bestuderen. Met het Motion Encoder Systeem kan u de positie van één of meer wagentjes registereren.
Beschrijving:

Het Vernier Motion Encoder System is een compleet dynamiek systeem met wagentjes, spoor en bijbehorende hardware. De nieuwe optische bewegingsencoder aan de onderzijde van het Motion Encoder wagentje laat toe om de exacte positie te meten.

De optische bewegingsencoder bestaat uit drie delen : een Motion Encoder wagentje met een sensor en zender , een Motion Encoder ontvanger die wordt aangesloten op de interface , en een track die uitgerust is met een Motion Encoder Strip. Deze combinatie biedt u een ongeëvenaarde eenvoud en nauwkeurigheid in het meten van beweging.

Een optische sensor onder Motion Encoder wagentje detecteert de passage van de wagen op een gemarkeerde strook op het spoor. De positie-informatie wordt als een gecodeerd IR signaal naar een ontvanger aan het einde van de track gestuurd.

Omdat de positie-informatie wordt doorgegeven door een smalle infraroodstraal , kunnen meerdere Motion Encoder systemen worden gebruikt in een laboratorium zonder interferentie.

U kunt ook een tweede Motion Encoder wagentje en ontvanger toe voegen aan een Motion Encoder Systeem , waardoor uw leerlingen de posities van twee karren tegelijk kunnen registreren. Experimenten om impuls en energie te bestuderen zijn dus zeer eenvoudig te configureren.

Specificaties:

Resolutie : 1 mm
Maximale bruikbare data rate : 30 Hz

Motion Encoder Cart Upgrade Kit

!
Met deze kit kan u een standaard Dynamics System wagentje in enkele minuutjes zelf ombouwen tot een Motion Encoder wagentje. Ontvanger en spoorstrip worden meegeleverd.

Motion Encoder Cart & Receiver Kit

!

Deze kit bevat het Motion Encoder wagentje, de ontvanger en spoorstrip.

Indien u reeds een Vernier Dynamics Systeem bezit, dan kunt u met deze kit de Motion Encoder functionaliteit toevoegen aan uw bestaande systeem.