sdaq_home.896.279

Sensoren voor meet- en regeltechniek

!

SensorDAQ

SensorDAQ is een USB data-acquisitie-interface van National Instruments en Vernier. Deze krachtige tool is ideaal voor ingenieursstudenten.
De SensorDAQ interface is perfect is voor het onderwijzen van NI LabVIEW of voor het bouwen van projecten met behulp van Vernier sensoren en NI LabVIEW software.

SensorDAQ heeft 4 kanalen om Vernier sensoren op een snelle en gemakkelijke manier toe te voegen zonder externe bedrading of signaalconditionering. Er is een schroefterminal voor digitale I/O, een analoge uitgang, een teller, een 5 Volt lijn, en 2 extra analoge ingangen voor het aansluiten van circuits, aangepaste sensoren, controle van RC servomotoren, het aanzetten van elektronische apparaten, en meer...

Meer dan 55 Vernier analoge en digitale sensoren kunnen worden aangesloten op de SensorDAQ.
Kan worden gebruikt met NI LabVIEW software versie 8.2 of nieuwer (niet inbegrepen!)
Schroefaansluiting biedt 12 extra kanalen

Vernier myDAQ Adapter

De Vernier myDAQ adapter kunt u Vernier sensoren aansluiten op National Instruments myDAQ interface.
Beschrijving

De Vernier myDAQ adapter bevat twee connectoren voor Vernier analoge sensoren en één connector voor Vernier digitale sensoren. Een schroefterminal en headerpinnen bieden toegang tot myDAQ lijnen die niet worden gebruikt door de connectoren. Dit omvat de twee analoge output lijnen , drie digitale lijnen (inclusief digitale lijnen met de frequentie en pulsbreedte modulatie uitgangen), en een 5 volt aansluiting .

De Vernier myDAQ Adapter bevat een ingang voor externe voeding (niet inbegrepen). Hij is ontworpen om gebruikt te worden met de Vernier LabQuest voeding (niet meegeleverd). Je zou het gebruik van de externe voeding kunnen overwegen als je een gemakkelijke manier zoekt om meer stroom te leveren aan de +5 volt aansluiting, voor het voeden van externe circuits of om een ​​servomotor aan te sturen, bijvoorbeeld.

Wat is een NI myDAQ ?
NI myDAQ is een low- cost data-acquisitie (DAQ) apparaat dat studenten de mogelijkheid geeft om overal te meten en te analyseren, op eender elk moment.

LabVIEW virtuele instrumenten ( VI ) voor myDAQ Adapter:
Wij bieden virtuele instrumenten om snel en eenvoudig met de Vernier myDAQ adapter te werken, in combinatie met NI LabVIEW software.

Analoge Breadboard Adapter

De Breadboard kabel (analoog) biedt een eenvoudige manier voor studenten om hun eigen sensorcircuit te bouwen, en het signaal naar een Vernier-interface voor data-acquisitie te zenden.

Het ene uiteinde van de kabel is een standaard British Telecom Analoog (BTA) connector die in Vernier interfaces past. Het andere uiteinde van de kabel is een prototyping board connector die de zes sensor lijnen op een prototyping board blootstelt.

Digitale Breadboard Adapter

De Breadboard kabel (Digitaal) biedt een eenvoudige manier voor studenten om hun eigen sensorcircuit te bouwen en het signaal naar een Vernier-interface voor data-acquisitie te zenden.

Het ene uiteinde van de kabel is een standaard British Telecom Digital (BTD) connector die wordt aangesloten op compatibele Vernier interfaces. Het andere uiteinde van de kabel is een prototyping board connector die de zes sensor lijnen op een prototyping board blootstelt.

Analoge Protoboard Adapter

Deze adapter maakt het gemakkelijk om het signaal van een Vernier analoge sensor aan te sluiten op een niet-Vernier interface.

De adapter past in een standaard prototyping board of het National Instruments 'ELVIS prototyping board', waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot de sensor lijnen. Vernier analoge sensoren vereisen een 5 volt bron en in de meeste gevallen leveren ze een 0-5 volt uitgangssignaal.
British Telecom Analog (BTA) – Right Hand

Pin 1 = Sensor output (+/-10V)
Pin 2 = GND
Pin 3 = Vres (resistance reference)
Pin 4 = AutoIDENT (not supported on all sensors)
Pin 5 = Power (+5VDC)
Pin 6 = Sensor output (0-5V)

Digitale Protoboard Adapter

Deze adapter maakt het gemakkelijk om het signaal van een Vernier digitale sensor aan te sluiten op een niet-Vernier interface.

De adapter past in een standaard prototyping board of het National Instruments 'ELVIS prototyping board', waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot de sensor lijnen. De volgende digitale Vernier sensoren kunnen worden gebruikt:
Bewegingsmelder, Rotatiehoek Meter, Photogate, Druppelteller, en Digitale Stralingsmonitor.

POS.

DEFAULT

Bewegingsmelder

Photogate

Stralingsmonitor

Rotatiehoek

Pin1

DIO0

Echo

Input

Countinput

CCWcount

Pin2

DIO1

Init

CWcount

Pin3

DIO2

AutoID

Pin4

PWR
(5.3V)

PWR
(5.3V)

PWR
(5.3V)

PWR
(5.3V)

PWR
(5.3V)

Pin5

GND

GND

GND

GND

GND

Pin6

DIO3

X4res.